Tabee Cees, Hans en Ruud

20-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het was druk op de receptie vanmiddag op het stadhuis, waar de voormalige wethouders Cees Oosterom, Hans Versluijs en Ruud van Harten afscheid namen en door vriend en (voormalig) vijand in het zonnetje werden gezet. Er waren voor de drie mooie cadeaus, waaronder een eigen glossy, en lovende woorden, waarbij voormalig D66 fractievoorzitter Peter Caljé benadrukte dat Oosterom, Versluijs en Van Harten niet aan het cliché beeld voldeden dat men vaak heeft van politici: ze waren zeker wel betrouwbaar, werkten hard en hebben zich vooral sterk gemaakt (vooral in de moeilijke jaren achter ons) voor het belang van de stad.

Bijzondere eer was er nog voor Hans Versluijs, de langstzittende wethouder (12 jaar): die kreeg uit handen van burgemeester Annemiek Jetten de Penning van de stad Vlaardingen uitgereikt.

In 2006 is Hans Versluijs gevraagd om naast mevrouw Anny Attema de tweede wethouderspost te gaan vervullen namens de PvdA. Hij kreeg een zware portefeuille met daarin onder andere Bouwen en Wonen. Een aantal maanden na zijn installatie werden onder zijn leiding de contouren van “Aktieplan Wonen” geboren. Het uiteindelijke Actieplan Wonen is uniek voor Nederland en in de regio, maar ook daar buiten is veel belangstelling getoond voor dit plan met een looptijd van 30 jaar. Ook heeft hij veel bijgedragen aan het bevorderen van burgerparticipatie. Hij was als projectwethouder verantwoordelijk voor de uiteindelijke renovatie van het stadskantoor en hij heeft zich ingezet voor de viering van het huidige feestjaar 1000 jaar na de Slag bij Vlaardingen.

Cees Oosterom was wethouder van 2006 tot 2007 en van 2010 tot 2018. Hij had onder andere de portefeuilles Sociale Zaken en Zorg. Ruud van Harten was wethouder van 2011 tot 2018 en heeft zich onder andere ingezet voor de portefeuille Verkeer en Duurzaamheid. Overigens zal Bert van Nieuwenhuizen niet terugkeren als wethouder, maar omdat hij nog actief blijft als raadslid wilde hij geen bijzondere aandacht schenken aan zijn vertrek als wethouder.

De fractievoorzitters van de PvdA uit de periode 2006 tot en met 2018 hebben gezamenlijk voor Hans Versluijs een aanvraag ingediend voor de Penning van de Stad Vlaardingen. Deze aanvraag is in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders aan de orde geweest. Het college heeft besloten de Penning van de stad Vlaardingen aan Hans Versluijs toe te kennen voor zijn inzet en al zijn verdiensten voor de stad Vlaardingen.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date