Taart voor iedereen!

31-03-2021 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het duurde maar liefst drie jaar voordat de droom uitkwam, maar vanaf donderdag 1 april gaat de bakkerij van Monique Rab open. En dat is geen grap! ,,Maar fijn is het wel’’, aldus Monique, die al wat langer meedraait als banketbakker.

Monique: ,,Zo’n 3 jaar geleden hebben we aan de Schiedamseweg een woon/winkel pand gekocht met als doel om de droom te realiseren om een eigen Koek & Banketbakkerij te openen. Die hebben we “Van de Bakker” genoemd en ademt de sfeer uit van een echte ambachtelijke bakker, zo’n eentje waar je even terug in de tijd waant’’. Maar dan wel eentje met een modern tintje want de baksels en andere producten die Monique maakt (ook chocola!) zijn glutenvrij. En als je dat aangeeft maakt Monique ze ook lactosevrij, maar dat is echt niet minder lekker dan de taartjes bij collega bakkers!

Kortom, “Van de Bakker” is een Koek & Banketbakkerij aan de Schiedamseweg 31 waar iedereen met én zonder voedselallergieën of intoleranties heerlijk kan genieten van alles wat een ervaren banketbakker als Monique Rab te bieden heeft. ,,Ik wist al vroeg, ik was zo’n 12 jaar, dat ik bakker wilde worden’’, vervolgt Monique. ,,Maar dan vooral van lekkere traktaties en ik volgde daarom een opleiding voor patissier na de middelbare school. Daarna heb ik heel veel ervaring opgedaan, waaronder Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, maar ook dichterbij zoals Dunya’s taartenatelier in Rotterdam. Mij ‘overkwam’ in de loop van mijn carrière wat bakkers nog weleens hebben, want ik ontwikkelde een tarweallergie. Door het jarenlang met dat product bezig zijn en het inademen ervan kun je dat oplopen, maar het bakken van lekkere taartjes heb ik niet vaarwel gezegd, integendeel! Sinds 17 jaar bak ik alweer glutenvrij en ben ik bezig geweest met het omzetten van allerlei ‘traditionele recepten’ naar glutenvrije. Dat doe je door bijvoorbeeld havermeel en maïsmeel te gebruiken. Ik kan wel zeggen dat qua smaak en structuur mijn producten de originele recepten benaderen. En lekker dat het is! Maar kom zelf proeven, dan weet jij het ook’’, lacht Monique.  

Monique bakte al langer op bestelling maar besloot een volgende stap te maken met haar eigen ‘fysieke’ bakkerij. ,,Ik vond lesgeven heerlijk, maar miste het zelf als professioneel bakker bezig zijn. Sinds 3 jaar bak ik alweer op bestelling, en dat liep al heel goed. Er is namelijk veel behoefte aan glutenvrije producten, al dan niet in combinatie met lactosevrij. Ik besloot daarom om er meer werk van te maken en na een intensieve verbouwing is er deze bakkerij. Vanaf morgen kun je komen kijken, proeven, bestellen of gewoon direct kopen wat je ziet’’. Monique maakt ook speciale taarten voor een verjaardag, of gewoon lekkere taartjes ‘omdat het kan’. En natuurlijk is er ook chocola. Lekker voor iedereen want glutenvrij, al of niet in combinatie met lactosevrij, is allang niet meer ‘raar’ of ‘anders’.

Aan de Schiedamseweg 31 kun terecht van donderdag tot en met zaterdag, van 09.00 uur – 13.30 uur voor bestellen en afhalen. In de vitrines die Monique er heeft staan zie je wat er zoal gemaakt wordt, maar je kunt ook met je eigen wensen komen. En wil je alvast een kijkje nemen dan kun je terecht op de website: https://vandebakker.wordpress.com/ of via de Facebookpagina van ”Voor de Bakker” die je hier! vindt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date