Categorieën

Service

Stichting Slag bij Vlaardingen stopt ermee

Stichting Slag bij Vlaardingen stopt ermee
Nieuws

Stichting Slag bij Vlaardingen stopt ermee

  • Redactie
  • 06-07-2016
  • Nieuws
Stichting Slag bij Vlaardingen stopt ermee
VLAARDINGEN – In 2018 herdenkt Vlaardingen dat het 1000 jaar geleden is dat de Slag bij Vlaardingen plaatsvond. Dirk III versloeg er met leden van de plaatselijke bevolking een leger met professionele strijders van de Duitse keizer. Het was het begin van een onafhankelijk graafschap Holland en een vroege aanzet naar het Nederland van nu.

Tot voor kort hield de Stichting Slag bij Vlaardingen zich bezig met de voorbereiding van de festiviteiten die in 2018 moeten plaatsvinden. In 2015 is er nog een ambitieus plan ingediend voor activiteiten met een bijbehorende begroting van €1,7 miljoen. De gemeente is een bijdrage gevraagd van ruim €750.000 maar meer dan een bedrag van €400.000 is er niet gereserveerd in de Voorjaarsnota. “Te weinig”, aldus de Stichting en met de subsidievoorwaarden die de gemeente eraan verbindt vindt de Stichting de financiële risico’s te groot. Daarom heeft de Stichting Slag bij Vlaardingen aangegeven te stoppen met haar activiteiten en die te willen overdragen aan andere partijen, waaronder de gemeente.

De gemeente is met de Stichting in gesprek om een goede overdracht te realiseren, en verder voort te bouwen op lopende initiatieven en nieuwe te stimuleren, om zo te komen tot een gewogen programma rondom de herdenking van de Slag bij Vlaardingen.

Na vaststelling van de Voorjaarsnota zal het programma verder vorm krijgen en ingevuld worden op basis van lopende en nieuwe initiatieven rondom Slag bij Vlaardingen in samenwerking met maatschappelijke instellingen en burgers in Vlaardingen. In het najaar wordt hierover meer bekend gemaakt.