Steuntje in de rug voor clubs en hun omgeving

01-09-2020 Nieuws Advertorial

De stad sterker maken door de toekomstbestendigheid van clubs te verbeteren

Rabobank Rotterdam voert vanaf maandag 31 augustus, de campagne Rabo ClubSupport. Clubs en verenigingen worden opgeroepen om stemmen te werven voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Rotterdam stelt 80.000 euro beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit. 

Campagne voeren
Met Rabo ClubSupport investeert de bank in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank leden welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen. Clubs en verenigingen uit Schiedam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel en Rotterdam die deelnemen, voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel. Zij roepen Rabobank leden in hun achterban op om via de app op hun initiatief te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis of gezond voedsel in de kantine. Op deze manier wil Rabobank Rotterdam haar leden een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt. 

Herstart van het club- en verenigingsleven
Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. ,,Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist moeilijk'', vertelt Ronald van Raaij, directeur Bedrijven van Rabobank Rotterdam. ,,Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben, tijdelijk weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.'' 

Inschrijving gestart
Clubs en verenigingen die in aanmerking komen, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Ook start er een landelijke campagne waar onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbenden aan deelnemen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich vanaf vandaag tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank leden start op 5 oktober en in november worden de clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank. 

Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op Rabobank.nl/clubsupport.

Gerelateerd