Categorieën

Service

Startdatum Hoekse Lijn nog steeds onzeker

Startdatum Hoekse Lijn nog steeds onzeker
Nieuws

Startdatum Hoekse Lijn nog steeds onzeker

  • Redactie
  • 22-11-2018
  • Nieuws
Startdatum Hoekse Lijn nog steeds onzeker
VLAARDINGEN - Almaar oplopende Irritatie, zo is de reactie van raadsleden uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis over de onafzienbare reeks problemen bij de aanleg van de Hoekse Lijn nog het best te omschrijven. Ze werden woensdagavond op het Vlaardingse stadhuis bijgepraat door de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser... en kregen te horen dat het allerminst zeker is dat de metro eind februari kan gaan rijden. 

De problemen met de Hoekse Lijn waren het afgelopen jaar een voortdurende bron van ergernis, een soort wrange satire. Alles hangt nu nog op de veiligheidssoftware. Volgens Visser worden er wel vorderingen gemaakt. Van de 75 geconstateerde problemen zijn er nu 'nog maar' 10 over. En dat zijn er nog altijd 10 teveel. de metro rijdt niet voor ook deze laatste problemen zijn opgelost.

Raadsleden uit de Waterweggemeenten hebben inmiddels de buik vol van de Hoekse Lijn. Zij roepen op om de reiziger te compenseren zodra de Hoekse Lijn in gebruik wordt genomen en denken daarbij vooral aan een periode van vrij reizen.