Categorieën

Service

Stadsvervoer RET staakt

Stadsvervoer RET staakt
Nieuws

Stadsvervoer RET staakt

  • Redactie
  • 15-03-2019
  • Nieuws
Stadsvervoer RET staakt
VLAARDINGEN - Ook in Vlaardingen komt het stads- en streekvervoer maandag later dan te doen gebruikelijk op gang door stakingen van RET-personeel. De vakbonden (CNV, FNV, VOR en VCP) roepen op tot een staking van 66 minuten, om hun eis van een pensioen op 66-jarige leeftijd kracht bij te zetten.

Voor zes over zeven rijden er geen bussen, metro's en trams van de RET, zo meldt het Rotterdamse vervoersbedrijf op voorhand. Het ov-bedrijf heeft besloten pas dan de dienstregeliing op te starten. ,,Dit geldt ook voor de bussen van het Vervangend Vervoer Hoekse Lijn.'' De meeste bussen vertrekken tussen zeven en half acht voor het eerst vanaf hun beginpunt, sommige pas tussen half acht en acht. De Fast Ferry vaart wel volgens dienstregeling, aldus de RET.

Het ov-bedrijf staat niet achter de staking, zo laat het op de website weten. ,,Omdat dit reizigers dupeert.'' Wel zegt de RET 'de zorgen over de AOW-leeftijd bij zware beroepen' te begrijpen. De RET adviseert de reizigers ook na 7.06 uur rekening te houden met extra reistijd.