Stadsspeld voor Eric van Rongen

11-04-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Locoburgemeester Hans Versluijs verraste vanavond Eric van Rongen met een Vlaardingse Stadsspeld na afloop van de ledenvergadering van de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV). De gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

Eric van Rongen is 25 jaar bestuurslid van de HVV en 23 jaar eindredacteur van het verenigingsblad Tijdschrift. Verder redigeert hij uitgaande post en door de HVV uitgegeven boeken en artikelen. Ook beheert hij al ruim 20 jaar de ledenadministratie en sinds vorig jaar ook het secretariaat. Hij is een onmisbare schakel in het functioneren van het bestuur van de HVV en daarmee voor de Vlaardingse samenleving. Verder is hij begin 2015 tot voorzitter gekozen van de Vereniging Pauluskoor.

Al zijn verdiensten hebben ertoe geleid, dat het college van burgemeester en wethouders de Vlaardingse Stadsspeld aan Eric van Rongen heeft toegekend.

Kort voor de plechtigheid werden ook scheidend voorzitter Wout den Breems en zijn vrouw Gera in het zonnetje gezet door de wethouder. Den Breems was jarenlang één van de drijvende krachten achter de groei van de Historische Vereniging Vlaardingen, waarbij Gera vooral de stille kracht vormde en overal met haar man optrok. Kort voor het dankwoord van wethouder Hans Versluijs was Wout den Breems door de voltallige vergadering benoemd tot erelid.

Bekijk de foto'sGerelateerd