Categorieën

Service

Stadsspeld voor dirigente Anja Brands

Stadsspeld voor dirigente Anja Brands
Nieuws

Stadsspeld voor dirigente Anja Brands

  • Redactie
  • 11-06-2017
  • Nieuws
Stadsspeld voor dirigente Anja Brands
VLAARDINGEN - Burgemeester Annemiek Jetten verraste vandaag Anja Brands met een Vlaardingse Stadsspeld tijdens de reünie van Jeugdmusicalkoor Applaus (vroeger het kindermusicalkoor van de Streekmuziekschool Nieuwe Waterweg Noord/ Jeugdmusicalkoor OpMaat) in Kade 40. De gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

Het jeugdmusicalkoor staat sinds het begin, vanaf 1992, onder de professionele, bezielende leiding van Anja Brands. Wat eerst begon als projectkoor is uitgegroeid tot een volwaardig jeugdmusicalkoor dat elke twee jaar een grote productie heeft. Na 25 jaar stopt Anja Brands als dirigente en artistiek leidster van het jeugdmusicalkoor. Zij heeft zich al die jaren ingezet om kinderen niet alleen een muzikale opleiding en podiumervaring te geven, maar ook om hen op persoonlijk vlak te laten groeien. Wel blijft ze de groep jongvolwassenen (De Crea's) nog begeleiden.

Al haar verdiensten hebben ertoe geleid, dat het college van burgemeester en wethouders de Vlaardingse Stadsspeld aan Anja Brands heeft toegekend.