Stadsomroeper komt weer terug

12-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het bronzen beeld van de stadsomroeper wordt weer teruggeplaatst aan de Westhavenplaats, tegenover de Visbank. Het beeld dat de afgelopen jaren nogal eens van zijn sokken werd gereden door vrachtwagens van leveranciers van de Horeca krijgt wel wat extra bescherming.

De plaats waar het beeld wordt herplaatst is vastgesteld in onderling overleg met de horecaondernemers. Dat wil zeggen, met slechts twee ondernemers: de eigenaren van Café Matinee en De Panda. De overige ondernemers waren op het door de gemeente geplande overleg niet aanwezig om verschillende redenen; datum en tijdstip waren voor de ondernemers ongunstig en één van hen stond voor een blijkbaar gesloten deur van de locatie waar er overlegd werd. Overigens hebben verschillende ondernemers volgens diverse bronnen een jaar geleden al laten weten dat het beeld een andere plek moest krijgen. Onbekend is in welke lade dat advies is blijven steken op het stadhuis.

Een gunstiger plek zou volgens velen naast de Visbank (links of rechts) zijn, of wat dichter bij de Hoogstraat. Waar het nu komt is de plek waar doorgaans een centrale bar staat bij evenementen. De plek die het beeld gaat innemen is ook wel wat groter. Een grote betonnen driehoek die opgevuld wordt met zand, aan de binnenkant over het zand bestraat, en erbinnen steekt dan het beeld er bovenuit op een extra sokkel. Kortom, een groot geheel waar medewerkers van het Vlaardingse bedrijf Verkade vandaag mee gestart zijn.

Waar doorgaans rekening wordt gehouden met de toegankelijkheid voor hulpdiensten wordt het na het plaatsen van het beeld wel erg krap; als je bedenkt dat de grijze bestrating de oppervlaktes van de terrassen aangeeft, dan blijft er weinig rode bestrating over die als doorgang kan worden gebruikt. Een fietser of voetganger lukt nog wel, een politie- of brandweerauto lukt helaas niet bij een uitstaand terras.

Overigens is de plek waar het beeld komt te staan keurig afgezet met rood-wit lint, maar de stenen uit de straat liggen er nog los naast. Morgen zal het ongetwijfeld worden afgemaakt, maar een forse stapel losse stenen die voor het grijpen ligt zal toch niet de bedoeling zijn geweest.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date