Categorieën

Service

Ssst... Vlaardingen Cultuur is eigenlijk Schiedams

Ssst... Vlaardingen Cultuur is eigenlijk Schiedams
Nieuws

Ssst... Vlaardingen Cultuur is eigenlijk Schiedams

  • Erik Meijer
  • 18-10-2014
  • Nieuws
Ssst... Vlaardingen Cultuur is eigenlijk Schiedams

VLAARDINGEN - Bij het archeologisch depot van de gemeente Vlaardingen stonden de deuren zaterdag 18 oktober wijd open. Archeologen van de gemeente Vlaardingen en leden van de archeologische vereniging Helinium stonden klaar om mensen voor te lichten en rond te leiden. Iedereen kon meteen een blik werpen op de nieuwste archeologische aanwinsten: een dolk en bajonet van zo'n honderd jaar oud die zijn gevonden onder de vloer van L'Interieur de Bon Gout op de hoek van de Markt en de Hoogstraat.

Natuurlijk trok Vlaardingen niet en masse naar de Energieweg om een kijkje te nemen in de 'opslagplaats' en dat is maar goed ook; zoveel ruimte is er niet. Toch was het met name 's middags een komen en gaan van mensen die in groepjes een rondleiding kregen langs de hoogtepunten van ruim een halve eeuw opgravingen in Vlaardingen.

Ook wij maakten de tour en hebben ons uitstekend vermaakt. De 'tourguide', een ervaren medewerker van de afdeling Archeologie van de gemeente Vlaardingen, ontpopte zich als een geanimeerd verteller. Dat de rondleiding in plaats van het beloofde half uur ruim een uur in beslag nam, vond dan ook niemand een probleem. De bezoekers hadden ook veel vragen waardoor het een ronduit interessant onderonsje werd.

Dat de rondleider, een Schiedammer nota bene, ons vertelde dat de Vlaardingen Cultuur toch echt het eerst gevonden werd in... Schiedam zulllen we dan ook maar door de vingers zien.