Spin for life: (bijna) een ton voor Villa Joep!

18-03-2019 Nieuws Redactie

Fotografie: Sandy Struijs

VLAARDINGEN - Op zondag 17 maart stonden in de Sporthal Holy aan de Korhoenlaan 200 spinningfietsen klaar, die acht uur lang hebben gedraaid! Honderden deelnemers hebben zich, met of zonder team, in het zweet gewerkt voor stichting Villa Joep, een organisatie die geld inzamelt voor fondsen voor het onderzoek naar genezing van neuroblastoom kinderkanker.

Een van de boegbeelden, Jan van Hasselt,  heeft het startschot gegeven bij het “Spin for Life event”. Jan sprak daarbij de volgende krachtige woorden uit: ,,Iedereen die ziek is, is niet geïnteresseerd in zijn of haar toekomstbeeld. Of het nu neuroblastoom is of de ziekte van Parkinson, het belangrijkste wat iemand die ziek is wilt weten, is wat je vandaag kan doen om de kwaliteit van leven in de toekomst te verbeteren..

En dat is voor iedereen anders. Om de kwaliteit van het leven te verbeteren, is onderzoek nodig. Vandaag fietsen we met elkaar voor maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen, zodat de onderzoekers van het PMC en AMC het onderzoek naar genezing van neuroblastoom kinderkanker kunnen uitvoeren. Door hun kennis, kunde en vooral passie en inzet leveren zij direct een bijdrage aan verbetering van kwaliteit van het leven van alle patiëntjes.

Misschien in kleine stapjes maar iedere stap is er één op weg naar genezing. We gaan er een mooie dag van maken, geniet ervan!’’

Dankzij de inzet van al die sporters/spinners, de bedrijven die belangeloos tijd, middelen en materialen ter beschikking stelden, alle artiesten die tijdens het event optraden en alle andere betrokkenen is het resultaat weer overweldigend: een opbrengst van maar liefst (ruim) €96.800 !!

Voor meer informatie : https://villajoep.nl/Gerelateerd