Sluiswachterswoningen volgestopt met arbeidsmigranten

25-12-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

De wethouder droeg in juli de woningen over

VLAARDINGEN – Op 11 juli droeg wethouder Arnout Hoekstra de sleutels van de 6 sluiswachterswoningen gelegen aan de Westhavenkade 75-80 over aan de nieuwe eigenaar. De gemeente heeft deze woningen verkocht aan twee plaatselijke investeerders die de woningen afgelopen maanden gerenoveerd hebben. Sinds enige tijd zijn de woningen ook verhuurd aan Stipt Uitzendbureau dat elk appartement ‘volgestopt’ heeft met arbeidsmigranten en daar is de gemeente niet blij mee.

Voorbijgangers, op weg naar Hoogvliet supermarkt of treinstation Vlaardingen-Centrum constateerden het al eerder: voor de deur van de woningen staan meerdere autootjes van het uitzendbureau en op de trappen lege blikken die dienen als asbak. Blijkbaar mag er binnen in de appartementen niet gerookt worden. Elke afzonderlijke woning stond eerder te huur voor een prijs van zo’n €1000 of iets meer. Bij de verbouwing is zo’n woning extra gecompartimenteerd: meerdere slaapkamertjes maakten het mogelijk er meerdere arbeidsmigranten in te stoppen. Een voordelige oplossing voor het Uitzendbureau en de twee Vlaardingse investeerders halen er met forse snelheid (een deel van) hun investering eruit.

Uitzendbureau Stipt is één van de convenantpartners “Tijdelijke Huisvesting Arbeidsmigranten” en één van de afspraken daarin is dat tijdelijke huisvesting alleen in onderling overleg geregeld wordt. Het Uitzendbureau verklaart hierover dat ‘dit over het hoofd is gezien’ (!) en dat in het totaal van afspraken het complex voorgelegd zal worden als locatie aan B&W en de gemeenteraad.Gerelateerd