Categorieën

Service

Sloop Parallelweg bijna klaar

Sloop Parallelweg bijna klaar
Wonen

Sloop Parallelweg bijna klaar

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 21-07-2015
  • Wonen
Sloop Parallelweg bijna klaar

VLAARDINGEN – Er was de afgelopen dagen veel belangstelling voor: de sloop van het voormalige belastingkantoor aan de Parallelweg. Vandaag stond er niet veel meer dan een klein stukje overeind en binnen een paar dagen kan er dan ook gestart worden met het verwijderen van het puin.

Het einde van het gebouw, waarvan welzijnsorganisatie Minters één van de laatste gebruikers was, werd ingeluid door een grote brand op 8 maart jongstleden. Daarbij werd het gebouw dusdanig beschadigd dat het betreden ervan te gevaarlijk werd: de fundering en het draagvermogen van het beton was te zeer aangetast. Wat de oorzaak van de brand was is nog niet duidelijk, maar mogelijk was de 48 jarige Vlaardinger die als verdachte is aangemerkt voor de autobranden hier ook bij betrokken.

Ook het naastgelegen Partycentrum Prikkewater bleek niet behouden te kunnen worden, maar eigenaar Martin Poot heeft inmiddels in de oude discotheek ’T Packhuys aan de Koningin Wilhelminahaven de boel weer bijna geheel op orde: in september volgt de opening van het nieuwe Prikkewater.

Wat er op de bijna lege plek aan de Parallelweg komt is nog even afwachten. De investeerders die de zes appartementen aan de Westhavenkade om de hoek voor € 500.000 opgekocht hebben wilden ook hier wel een bod op doen. Veel projectontwikkelaars beschouwen het in ieder geval als A-locatie: liggend bij de Oude Haven, het treinstation aan de overkant en je loopt ook zo het centrum in. Andere plekken voor koopappartementen op een dergelijke gunstige locatie zijn er in de buurt nauwelijks te vinden.