Sloop Leski-pand volgende week

17-06-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het Leski-pand aan de Hoogstraat 206 wordt volgende week gesloopt. Vandaag heeft de gemeente Vlaardingen een omgevingsvergunning voor sloop verleend aan SKA Projectmanagement, de eigenaar van het pand. Er wordt met de hand en met klein materieel gesloopt. Daardoor kan de zeecontainersluis voor het Leski-pand blijven staan en zijn de woningen en winkels aan de Hoogstraat ook tijdens de sloop bereikbaar. De werkzaamheden starten waarschijnlijk op woensdag 22 juni.
 

Voorgevel

De sloop van de voorgevel wordt door de gemeente nauwgezet gedocumenteerd en begeleid, zodat SKA Projectmanagement in het nieuw te bouwen pand een replica kan maken.
 

Aanleiding

Op 28 mei jongstleden heeft het dak van het Leski-pand het begeven. De gemeente heeft de omgeving van het pand dezelfde dag nog afgezet. Vervolgens is een sluis van zeecontainers geplaatst om de winkels beter bereikbaar te maken en de schade voor de omgeving tot een minimum te beperken.
 

Inspectie

SKA Projectmanagement heeft een inspectie laten uitvoeren door een constructeur. Deze heeft geadviseerd om, gezien de staat van de voorgevel, uit veiligheidsoverwegingen het gehele pand te slopen. De gemeentelijke constructeur heeft het inspectierapport beoordeeld. Daarnaast is een andere constructeur gevraagd om een second opinion op dit advies. Zij delen allebei de conclusie van de door SKA Projectmanagement ingeschakelde constructeur dat sloop van het hele pand, en hiermee het ontstaan van een tijdelijk gat in het beschermd stadsgezicht, onafwendbaar is.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date