Slag bij Vlaardingen krijgt een vervolg

22-05-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Slag bij Vlaardingen ligt vers in het geheugen. Het wapengekletter echoot nog na in de verte. Maar verder lijkt het stil rondom het roemrijke verleden van onze stad. Of toch niet? Wat wordt er bekokstoofd in onzichtbare hoeken en gaten om 1018 ook dit jaar te laten opbloeien? En waarom moet heel Vlaardingen NU onmiddellijk een zakje gratis bloemenzaad ophalen?

Het aanvalsplan is nog niet wereldkundig gemaakt, maar één ding is zeker: de strijdheren (en dames) broeden in alle beslotenheid op een spectaculaire strijd en een overweldigend overwinningsfeest. Het exacte programma blijft nog even geheim tot begin juni, maar voor het weekend van 13, 14 en 15 september (het weekend van Open Monumentendag) zijn er grote plannen. Boeiend en bloeiend onderdeel van de plannen is een zegetocht zonder weerga, en dus is de inzet van alle burgers, boeren en buitenlui weer onmisbaar!

Gratis zonnebloemzaad

Vanaf 28 mei kan iedereen gratis zonnebloemzaadjes planten. In je tuin, op je balkon, in het plantsoen in de buurt. We maken een zee aan zonnebloemen! In september zijn de zonnebloemen volgroeid en kunnen ze geoogst worden om van de zegetocht op zaterdag 14 september de Flardinga Bloemenstoet te maken met duizenden zonnebloemen.

De (gratis) zakjes met zonnebloemzaad zijn hier verkrijgbaar vanaf dinsdag 28 mei: Museum Vlaardingen, Molenwinkel Aeolus, Stadslandbouw van Ruytenburch (Landgoed Hoogstad), Bibliotheek Centrum en Holy en bijna alle bloemen- en plantenwinkels: Roosmarijn Veerplein, Moois van Mooy Fransenstraat, Jac.Verkuil Markgraaflaan, Plantenbeurs en Wissink Hogendorplaan, Bloembinderij Sandra Wiardi Beckmansingel, Bloemist Poot De Loper.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date