Sinterklaas… wie kent hem niet?

03-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Nog een paar nachtjes slapen en dan arriveert Sinterklaas weer in Vlaardingen! De stoomboot zal de goedheiligman samen met zo’n 200 pieten naar Vlaardingen brengen. Eenmaal op de kade zal er voor de beste Sint een volgepakt programma zijn. Zo zal hij ontvangen worden door burgemeester Blase, een bezoek brengen aan de winkelcentra Loper, Van Hogendorpkwartier en Woon & Autoboulevard Hoogstad en een speciale Meet & Greet met de kinderen hebben op het Veerplein.
 

Feest rondom de haven & stadhuis


Rond 9.20 uur vaart de Sint de Vlaardingse haven binnen. De stoomboot wordt vergezeld door vier andere klassieke boten die alle pieten & pakjes naar Vlaardingen brengen. Dit jaar neemt Sinterklaas drie pieten-muziekkorpsen mee en zal zijn trouwe paard Amerigo al bij de Visbank op zijn baasje wachten. Zodra iedereen aan wal is zal een rijtoer Sinterklaas naar het stadhuis brengen, waar de burgemeester de Sint officieel welkom zal heten.

Pietenloop in de Fransenstraat


Vanaf 11.00 uur kunnen alle kinderen gratis deelnemen aan het Super Sint Festijn! Op het Veerplein zijn tal van leuke activiteiten, waaronder een pietenboerderij, muziek maken met pieten, optredens, warme chocolademelk en een verkeerstuin. In de Fransenstraat is het Sportplein. Hier kunnen kinderen om 13.30 samen met de pieten meedoen met de Pietenloop. Ook staan er tal van andere sportactiviteiten, zoals een snowboard-simulator. Om 15.00 uur zal Sinterklaas hier ook langs komen voor een speciale Meet & Greet, waarbij je ook op de foto kunt met de Sint. Het volledige programma is te vinden op www.sintinvlaardingen.nl.
 

Programma van zaterdag 12 november 


09.10     Aankomst van de stoomboot bij de Vlaardingse sluizen
09.30     Boten varen de Vlaardingse binnenhaven in
10.35     Sinterklaas wordt welkom geheten op het Stadhuis
11.00     Rijtoer van Sinterklaas door het centrum
11.00     Start feestpleinen in de Fransenstraat en op het Veerplein
12.20     Aankomst Sinterklaas bij Van Hogendorpkwartier
13.10     Aankomst Sinterklaas bij de Loper
14.30     Bezoek van Sinterklaas aan Woon & Autoboulevard Hoogstad
15.10     Meet & Greet met de Sint op het Veerplein
16.00     Einde van het feestelijke programmaGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date