Sinterklaas een handje helpen

26-11-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas. Nog maar net ingehaald in de Oude Haven van Vlaardingen of het werk wacht: kadootjes kopen en inpakken. Gelukkig krijgt de goedheiligman hulp van zijn pieten en ook van bijvoorbeeld de vrijwilligers van de Spring Foundation. Deze stichting is in 2012 opgericht, een netwerkclub van vrouwen met als doel iets te doen aan de armoede in onze stad. Met een extra focus op gezinnen met jonge kinderen. De Spring Foundation is ervan overtuigd dat je met concrete, lokale initiatieven een verschil kunt maken.

Afgelopen dagen waren de vrijwilligers van de Spring Foundation bezig met het inpakken van kadootjes voor Sinterklaas. Geschenken voor meer dan tweehonderd huishoudens waar kinderen in sociale armoede leven en er vaak geen geld is voor extraatjes, zeker niet met Sinterklaas. Geholpen door allerlei sponsoren is het ze echter ook nu weer gelukt om voor elk van die kinderen te zorgen voor kadootjes. De komende dagen zal Sinterklaas (en een aantal hulpsinterklazen) samen met zijn Pieten al die gezinnen bezoeken en de kinderen verrassen.

Sint en de Spring Foundation kregen daarbij ook hulp van de raadsleden van de PvdA, die de handen net zo hard uit de mouwen staken. Urenlang werd er cadeaupapier op maat geknipt en de presentjes ingepakt. ,,We zitten toch al te veel op het stadhuis’’, vertelde daarbij Klaas Terpstra. ,,We verzinnen allerlei zaken als burgerparticipatie, maar dit is gewoon een praktijkvoorbeeld van wat er nodig is: niet praten maar doen’’.

Na afloop had de PvdA-fractie nog een extraatje voor de Spring Foundation:  een cheque van € 250 waar de vrijwilligers erg blij mee waren.

Meer weten of doneren ? Ga naar de website van de Spring Foundation

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date