Sinterklaas bij de Kledingbank

27-11-2014 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Enigszins gespannen wachtten tientallen kinderen met hun ouders, zo’n vijftien vrijwilligers en één wethouder op de komst van Sinterklaas naar de Kledingbank. Aan de Van Baerlestraat was vandaag een speciaal feest georganiseerd voor zo’n driehonderd kinderen van gezinnen die noodgedwongen aangewezen zijn op deze vorm van ondersteuning.

De vrijwilligers van de Kledingbank waren al kort na de zomervakantie begonnen met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest en het resultaat mocht er zijn. Er was chocolademelk, wat lekkers, er werden Sinterklaasliedjes gezongen en de Sint was er met een deel van zijn Pieten. De grootste verrassing voor veel kinderen moest toen nog komen: er waren voor elk van de driehonderd kinderen maar liefst drie cadeaus die meegenomen mochten worden. Alles voorzien van de naam van ieder kind, dus aan die negenhonderd cadeaus heeft de Sint met zijn Kledingbankpieten al aardig wat werk gehad de afgelopen tijd !

Wethouder Hans Versluijs verwelkomde Sinterklaas, die vanwege de regen niet op zijn paard Amerigo aangereden kwam, maar met gillende sirenes door een brandweerwagen werd afgeleverd. Het feest was één groot succes, voor de kinderen die glunderden, maar ook voor de ouders, de gulle particuliere gevers en de vrijwilligers die hier hun schouders onder gezet hadden. Misschien nog een tip voor de winkeliers, en met name de grote winkelketens aan Plein West: misschien is het wel zo aardig om de volgende keer ook een bijdrage te leveren !Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date