Sfeervol feestvieren in Vlaardingen Kerststad

08-12-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het weekend van vrijdag 11, 12 en 13 december is het in de binnenstad van Vlaardingen volop feest. Er is een kerstmarkt, een Kerstconcert, Het Glazen Huis Vlaardingen, kinderactiviteiten en livemuziek op verschillende locaties. Cafés mogen extra lang open in de nacht van vrijdag op zaterdag en zondag is het koopzondag. Inmiddels is ook het muziekprogramma bekend. Je kan je een heel weekend vermaken in de Vlaardingse binnenstad!
 

Start Vlaardingen Kerststad met Glazen Huis

Vrijdagmiddag 11 december 16.00 uur start vanaf de Westhavenplaats een 24 uurs non-stop radio en TV uitzending  tot  zaterdagmiddag 16.00 uur in Het Glazen Huis Vlaardingen. Er is een geweldig muziekprogramma. Onder andere De Wannebiezz bouwen een feestje op zaterdagmiddag 14.00 uur en Manouk Pheifer, Petrol en gospelkoor Chosen komen belangeloos optreden. Doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM SeriousRequest voor goed onderwijs voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Maar dat niet alleen… De organisatie van Het Glazen Huis Vlaardingen wil ook aandacht vragen voor stille rampen die zich dichtbij, in onze eigen stad voltrekken. Bij het Glazen Huis kun je een boodschap of foto in een van de kerstbomen hangen om aandacht te vragen of een wens uit te spreken voor een eenzaam of geliefd persoon. Dat kan een eenzame buurman of buurvrouw zijn of het herdenken van een overleden geliefde. De wensen in de bomen zijn een middel om met elkaar in gesprek te gaan, ter plaatse of op een ander moment als je je gegevens achter laat. Het Glazen Huis Vlaardingen is een initiatief van de Kerk van de Nazarener en is mogelijk door vele sponsors en vrijwilligers. Het muziekprogramma van het Glazen Huis is (onder voorbehoud van wijzigingen) hier te vinden.
 

Sing along voor Vlaardingen Kerststad

Houd je van zingen of laat je je graag verrassen? Kom dan naar de Sing along opening van Vlaardingen Kerststad. Vrijdagavond 11 december om 18.30 uur op de Fransenstraat wordt een speciaal swingend openingslied gezongen met het publiek samen, door zoveel mogelijk mensen. Oud, jong, alleen, samen, een groep familie, vrienden, collega’s, buren, zing mee! Goed kunnen zingen hoeft niet, alleen plezier telt. Het lied zelf bestaat uit zes zinnen die we allemaal gemakkelijk kunnen onthouden. De tekst wordt ter plaatse uitgedeeld. Aanmelden en oefenen hoeft dus niet. Vragen? Neem contact op met Simone Verhoef via openingkerststad@gmail.com.
 

Lampionnenoptocht en ontsteken lichtjes kerstboom

Direct na de zingende openingsact van Vlaardingen Kerststad start vrijdag 11 december om 19.00 uur de speciale kerstlampionnenoptocht vanaf de Fransenstraat door de mooi verlichte binnenstad. De Kerstman in zijn arrenslee en blaaskapel De Haringkoppen begeleiden de kindjes naar de Markt. Meedoen? Meld je dan nu aan op lampionnenoptocht@partyeiland.nl. De eerste 100 aanmeldingen kunnen een gratis lampion met lampionstok afhalen.

Burgemeester Blase zal vrijdagavond 11 december om 20.00 uur de verlichting in de grootste kerstboom van Vlaardingen op de Markt ontsteken en zijn kersttoespraak houden. Vier met elkaar het begin van de kersttijd onder het genot van een lekker warm drankje uit bijvoorbeeld de gezellige bar op de Markt. Grootste kalkoen van Nederland wordt vrijdag aangesneden. Een deel van de opbrengst is voor het Glazen Huis.


Kerstmarkt; cadeautjes en livemuziek

Kom naar de gezellige kerstmarkt op vrijdagavond 11, zaterdag 12 en (koop)zondag 13 december op de Markt en in de Fransenstraat. In zo’n v kramen en houten huisjes vind je prachtige handgemaakte sieraden en kerstchocolade, heerlijke kerstijzerkoekjes, Italiaanse specialiteiten, vilten decoraties en mooie kerststukjes. Op facebook.com/binnenstadvlaardingen vind je alvast een voorproefje van de standhouders. Tijdens de kerstmarkt is er livemuziek op zowel de Markt als de Fransenstraat van o.a. brassband De Bazuin, coverband Reset, Caffeine, Thalita en de Dorstvlegels. Voor kinderen is er van alles te doen zoals een kinderkersttrein, een kerstballenspel en zelf schilderijtjes maken. Ook is er een levende kerststal op de Markt en kan je de toren van de Grote Kerk beklimmen.
 

Kerstconcert Vlaardingen

Er zijn nog kaarten voor het eigentijdse Kerstconcert Vlaardingen in de Grote Kerk op vrijdag 11 december om 20.30 uur. Het wordt een luchtig kerstconcert dat niet specifiek aan het geloof wordt opgehangen maar wel aan mooie muziek en vrolijkheid. De meewerkende artiesten zijn: Ladies on Stage (LOS), CC Grand, Sandy Struys, BEM, Javi Escalera, Manouk Pheifer en het Vlaardings Musical Gezelschap. De regisseur en presentator is Eric van der Ende. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.kerstconcertvlaardingen.nl. Houders van de Vrijwilligerspas betalen geen €12,50, maar slechts €7,50 voor een kaart! De laatste kaarten zullen aan de kassa te koop zijn.
 

Extra lang uitgaan

Speciaal tijdens Het Glazen Huis Vlaardingen in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 december mogen cafés en nachtzaken extra lang geopend zijn, tot 05.00 uur in plaats van de gebruikelijke 02.00 uur. Dit betreft niet alleen cafés en nachtzaken rond het Glazen Huis Vlaardingen, maar geldt voor de hele gemeente.
 

Volledig programma online

Het complete decemberprogramma van de Vlaardingse binnenstad, waaronder ook de Decemberloterij en Santarun is te vinden op www.binnenstadvlaardingen.nl Het muziekprogramma is op diezelfde site te vinden vanaf dinsdag 8-12.

Organisatie en sponsors

Vlaardingen Kerststad is mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers en ondernemers, Stichting Stadshart Vlaardingen, Stichting Halen en Brengen, de Vlaardingse Cultuurstichting, Fonds Schiedam-Vlaardingen, Hooymeijer, Traiteur De Culinair, BKS Parking, The Mind Office, Werner Nijman en gemeente Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date