Scouts Maurits-Viool krijgen buitenlands bezoek

04-11-2014 Nieuws Ilona de Ruyter

VLAARDINGEN - Eten mensen in Chili ook Chili? Welke vlag heeft Engeland? Is het lekker weer in Thailand? En is er een koning in Indonesië? Al die vragen werden zateerdagochtend beantwoord door vier buitenlandse bezoekers bij de scouting Maurits-Viool. Nigel, Catherine, Sofia en Prita kwamen speciaal voor een groep van 25 nieuwsgierige meisjes naar de Broekpolder om over hun land te vertellen. De kinderen verdeelden zich in vier groepjes en vroegen de gasten daarna het hemd van het lijf. 

Gelukkig konden de meeste gastsprekers een beetje Nederlands. De leiding van de groep hielp met vertalen als dat nodig was, maar soms stelden de kinderen zelf al vragen in het Engels. Als kers op de taart leerden de scouts tot tien tellen in de taal van de gasten.

 De scouts van de Maurits-Viool, in de leeftijd van zeven tot en met elf jaar, werken drie bijeenkomsten hard om het insigne wereldwijd te verdienen. Ze hebben atlassen bestudeerd, paspoorten gemaakt en zich verkleed als mensen uit een ander land. Volgende week gaan ze nog post sturen naar een scoutinggroep in het buitenland. 

De scouts die laten zien dat ze veel hebben geleerd over de wereld krijgen een badge die ze met trots op hun scoutingblouse mogen dragen. O, en voor wie nieuwsgierig is: In Chili eten ze geen Chili (wel in Mexico), de vlag van Engeland vind je hier, in Thailand is het zelden kouder dan 20 graden en Indonesië heeft geen koning maar een president. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date