Schrijf ze vrij: 12-uurs schrijfmarathon

30-11-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Amnesty Vlaardingen roept u op om op de Dag van de Rechten van de Mens, 10 december, mee te doen aan een schrijfmarathon: brieven schrijven voor mensen die ten onrechte vast zitten. Ze maakten bijvoorbeeld een cartoon, kwamen voor hun mening uit of werden zo gemarteld, dat ze maar bekenden. Schrijf ze vrij en steun hen met een kaartje . Laat hen voelen dat we weten welk onrecht hen is aangedaan.

Op die dag kunt u tussen 12. 00 en 24.00 schrijven in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Daaromheen zijn meerdere activiteiten waaronder muzikale optredens en het voordragen van gedichten. ’s Avonds om 20.00 uur spreekt bovendien Ton Koene. Hij heeft als fotograaf samen met Natalie Righton drie  jaar lang vanuit Afghanistan verslag gedaan voor de Volkskrant. Van 16.00 tot 20.00 uur is er een kerstmarkt, waar u ‘eerlijke’ cadeautjes, kaarsen, kerststukjes of kaarten kunt kopen.

Traditiegetrouw zal er die dag om 11.00 uur eerst een bijeenkomst zijn bij het Mensenrechtenmonument op de hoek Hofsingel/Binnensingel. Kinderen van  ’t Spectrum, de school die het monument heeft geadopteerd, zullen hier gedichten voordragen. Zij hebben deze gemaakt naar aanleiding van een les over Mensenrechten. Burgemeester Blase is ook bij het monument aanwezig en zal de kinderen vertellen over Mensenrechten. Na deze bijeenkomst opent  de burgemeester de schrijfmarathon, door de verlichting in de kerstboom in de Windwijzer te ontsteken.Gerelateerd