Schip zeekadetten even weg

28-04-2016 Nieuws Redactie

De Assam II van de Vlaardingse zeekadetten is even uit het vertrouwde havenbeeld. Het schip ligt momenteel bij scheepswerf Bocxe in Delft voor de certificering voor het Certificaat van Onderzoek.

Certificaat

Het certificaat heeft het schip nodig om na 1 januari 2018 nog te mogen varen. De wetgever heeft nieuwe regelgeving bepaald voor schepen langer dan 25 meter. Om aan de eisen te voldoen moesten er wat aanpassingen en keuringen worden uitgevoerd. Hiervoor is de Assam naar Delft gevaren om bij scheepswerf Bocxe de scheepshelling op te gaan.

,,De Assam is voor bijna alle punten goed door de keuring gekomen, behalve de roeren’’, aldus voorzitter Edgar Aaldijk. ,,Tijdens de keuring bleek dat de roeren iets teveel speling hadden om voor de keuring te worden goedgekeurd. We zijn heel blij dat de keuring soepel is verlopen, alleen de tegenvaller van de roeren hadden we niet verwacht. Momenteel worden de roeren hersteld en de verwachting is dat de Assam rond 2 mei weer terugkeert naar Vlaardingen. Precies op tijd voor ons eerste varende kamp. De Assam gaat elk jaar tijdens de Hemelvaartperiode op kamp. Voor de zeekadetten een spannende periode omdat er tijdens het kamp praktijkexamens zijn die het kennisniveau van de zeekadetten gaat testen’’.

De certificering werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. en het De Groot fonds.
Voor meer informatie: zeekadet.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date