Categorieën

Service

Scheutje LEF en portie ACTIE voor ambtenaren

Scheutje LEF en portie ACTIE voor ambtenaren
Nieuws

Scheutje LEF en portie ACTIE voor ambtenaren

  • Redactie
  • 01-02-2016
  • Nieuws
Scheutje LEF en portie ACTIE voor ambtenaren

VLAARDINGEN – ,,De ramen en deuren gaan steeds verder open en daarmee waait een frisse wind door het Stadskantoor’’. Deze tekst is te lezen op de placemats die de afgelopen weken op het Stadskantoor en in het Stadhuis zijn verspreid. Het gaat om een actie om de cultuur op het Stadskantoor blijvend te veranderen; ambtenaren moeten er meer op uit trekken, in contact zijn met de maatschappij en de inwoners van de stad, en zo meer kennis krijgen van de stad en haar bewoners. Vandaag startte actiemaand februari onder het motto: Februari Vitaminen.

Op de placemats staan allerlei activiteiten aangekondigd voor de ambtenaren en ook worden verschillende tips gegeven. Zo zijn er vandaag evenementen in de Broekpolder georganiseerd waaronder een “Trustwalk” en “Schapen drijven”. Morgen is er een ontvangst van groepjes ambtenaren in restaurant Lef! , het leer-restaurant in het Geuzencollege, waar van gedachten wordt gewisseld over ‘kernwaarden’. Op donderdag 4 februari is er een workshop ‘Loesje poster schrijven’: ,,Jouw tekst op een Loesje poster…hoe trots kun je zijn ?’’

Kortom, februari wordt een leerzame maand voor de ambtenaren in Vlaardingen met, zo staat er geschreven op de placemats, ,,allerlei leuke, interessante, actieve en ook gezellige activiteiten voor je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) arbeidsvitamines’’.

Op 9 februari trekken er groepjes ambtenaren de stad in voor een ‘Mystery-tour’ met een gebiedsmanager en 10 februari tenslotte zal Mark Huizinga een lezing geven, natuurlijk over de ervaringen die hij in de topsport heeft opgedaan met motiveren en inspireren als drijfveren.

Kortom, een heel programma om ambtenaren zich nog meer bewust te laten zijn van wat er leeft in de stad en onder haar inwoners. Dat ramen en deuren open geldt echter niet voor iedereen; een baliemedewerkster in het stadskantoor verzuchtte vanochtend via Facebook: ,, Aan de balie zeggen wij: Ramen en deuren dicht! We zitten in de kou en op de tocht’’.