Sam’s kledingactie

05-04-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Ook dit jaar is er weer de kledingactie van Sam. Op zaterdag 17 april kunt u uw kleding brengen bij de Bethelkerk aan de Verkadesingel. Van 10 tot 12 uur staan er medewerkers van de kerk om de zakken kleding in ontvangst te nemen.

Dit jaar wordt het geld gegeven aan kinderen die niet naar school gaan in de Democratische Republiek Congo. Vooral meisjes worden thuisgehouden omdat er geen geld is voor school en ook omdat ze op broertjes en zusjes moeten passen. Ook werken ze vaak al heel jong op het land.

Samen met groepen die daar zijn worden scholen gerenoveerd en worden er watertappunten en sanitaire voorzieningen gerealiseerd. Er worden ook schoolmaterialen gekocht en preventiemiddelen om Covid-19 tegen te gaan.

Wat mag je inleveren?


Je helpt het meest met herdraagbare kleding en schoeisel. Dat heeft voor Sam’s de hoogste opbrengst en zo kunnen we het meeste geld doorgeven aan de mensen die het het hardst nodig hebben. In beperkte mate kun je ook tassen/accessoires inleveren.

Speelgoed en knuffels, vervuilde en kapotte kleding, kussen en dekbedden, huishoudtextiel en vloerbedeking zamelen we niet in. Dit is afval dat wij ook tegen betaling moeten afvoeren en kost dus geld.

Meer informatie over Sam’s Kledingactie vind je hier: https://www.samskledingactie.nl/