Categorieën

Service

Samen crawlen we ALS de wereld uit!

Samen crawlen we ALS de wereld uit!
Nieuws

Samen crawlen we ALS de wereld uit!

  • Redactie
  • 22-07-2016
  • Nieuws
Samen crawlen we ALS de wereld uit!
VLAARDINGEN/DE LIER - Na het grote succes van de 1e editie organiseert Stichting ALS Westland in 2016 opnieuw ‘A Local Swim Westland’.  Op 6 augustus 2016 vindt de 2e editie plaats van dit zwemevenement dat dwars door de gezellige kern van het Westlandse De Lier loopt. Het is een open waterzwemtocht van 2 kilometer. Nel Versteeg uit Vlaardingen doet mee, en is al ‘eventjes ‘ in training om straks die 2 kilometer succesvol te kunnen afleggen.

Nel: ,,Toen ik voor het eerst van ALS hoorde, was dat door een zieke vriend, die een variant van deze ernstige zenuw - / spierziekte had. Progressieve Spinale Musculaire Atrofie, afgekort als PSMA. Hij is inmiddels overleden. Ik zwem mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar behandeling en medicatie om ALS te genezen. Mijn streefbedrag om bij elkaar te zwemmen bedraagt €1500 en inmiddels zit ik al over de helft van dat bedrag voor onderzoek naar behandeling en medicatie om ALS te genezen’’.

ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel, waarbij de signalen vanuit de hersenen niet meer aan komen bij de spieren. ALS leidt tot progressieve zwakte van spieren in armen, benen, gelaat en romp. Zwakte van de ademhalingsspieren is vaak de oorzaak van overlijden. Er bestaat geen behandeling of medicijn, waardoor de gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt slechts drie jaar is. Reden genoeg om nog harder te werken om onderzoek naar behandeling en medicatie te steunen !

Steun Nel en doneer via deze link !