Categorieën

Service

Ruud en Ruud zetten een boompje op

Ruud en Ruud zetten een boompje op
Nieuws

Ruud en Ruud zetten een boompje op

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 18-03-2015
  • Nieuws
Ruud en Ruud zetten een boompje op
VLAARDINGEN - Een boom in de stad. Hoe belangrijk dat is, merk je vaak pas als er een boom gekapt wordt. Vandaag is het Nationale Boomfeestdag en maar liefst twee wethouders, Ruud van Harten en Ruud de Vries, trokken er op uit om samen met kinderen van verschillende basisscholen bomen te gaan planten. Om negen uur vanochtend, het was nog koud en mistig, werd de eerste boom geplant aan de Van Beethovensingel door Ruud van Harten, samen met leerlingen van de Vlaardingse Dagschool Erasmus. Het was de eerste van een lange rij waarbij Van Harten, ondanks zijn pak en nette schoenen, flink de handen uit de mouwen stak.

Collega Ruud de Vries liet bij de Van Kampenschool aan de Paterstraat het zware werk over aan een groepje leerlingen. Geen zweetdruppels dus voor De Vries, die nog even een tipje van de sluier oplichtte tegenover de kinderen van de onderbouw die massaal aanwezig waren: ,,Ik zit in het gebouw tegenover de school en daar zit ik de hele dag een beetje naar buiten te kijken’’. Vervolgens plantte de wethouder wel de boom in het gegraven gat, maar veel inspanning kostte dat niet: het was maar een kleintje vergeleken bij de bomen aan de burgemeester Pruissingel.
Ruud van Harten plantte in de loop van de ochtend met leerlingen van de basisschool Avonturijn, in de Natuurwig tussen de Van Maanenstraat en de Van Limburg Stirumstraat nog een stuk of wat bomen. Al met al is Vlaardingen vandaag weer een stukje groener geworden.