Rookverbod op Liesveld en De Loper

13-10-2015 Nieuws Redactie

Delifrance is tweemaal beboet voor roken op het terras

VLAARDINGEN – Op het overdekte deel van de winkelcentra Het Liesveld en De Loper mag niet meer gerookt worden. Op korte termijn zullen er verbodsbordjes geplaatst worden. De gemeente gaat er echter niet handhaven en van de Lichtblauwe Brigade of de politie zullen rokers ook geen last hebben. Hoe dat zit?

Afgelopen jaar is de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) langs geweest bij Delifrance aan het Liesveld. Tot tweemaal toe is de uitbaatster er beboet omdat klanten op het terras een sigaretje zaten te roken. De inspecteurs van de NVWA vinden dat het winkelcentrum er overdekt is, ondanks dat wind en regen er vrij spel hebben: aan de bovenkant is het immers ook half open. ‘Niet’! aldus de inspecteurs. ,,Het is een overdekt, dus dicht winkelgedeelte en daar mag je niet roken’’.

Bij de persbijeenkomst vanmiddag was wethouder Ruud van Harten zichtbaar niet gelukkig met het door de NVWA gedwongen besluit dat het college moest nemen. ,,Als je het mij vraagt is het gewoon open’’, aldus Van Harten. ,,De NVWA is nu de instantie die dit moet handhaven en niet de gemeente of de politie; die kunnen voorbijgangers er slechts op wijzen dat er niet gerookt mag worden. Als de NVWA echter voorbijgangers rokend betrapt dan kan er wel aan de gemeente een boete opgelegd worden. De gemeente is immers beheerder van de openbare ruimte en dus verantwoordelijk. We hebben voor Het Liesveld en De Loper een brief van het ministerie gekregen en ‘gehoorzaam’ als we zijn gaan we er borden plaatsen en dus het besluit van het ministerie waar de NVWA onder valt uitvoeren’’.

Doorgeslagen regelgeving ? In ieder geval wel volgens Klaas Terpstra, fractievoorzitter van de PvdA, die er zo op reageerde toen hij het besluit vernam.

 



Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »








Altijd Up-to-date