Robert Duermeijer wint fotowedstrijd Broekpolder

07-11-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Robert Duermeijer heeft de eerste prijs gewonnen in de fotowedstrijd die de Federatie Broekpolder organiseerde. Met zijn lepelaarfoto won hij een fotobon van Ringfoto Engelse ter waarde van € 125 én mag hij een half jaar lang sporten in de Polderpoort.

De jury schreef over de winnende foto in haar rapport: De foto legt op het juiste moment de actie van drie lepelaars tegelijkertijd vast. De compositie van de foto is goed en de combinatie met de voor de Broekpolder typische boomstronken maken het plaatje af. Zo is drie NIET teveel!

Voor het zover was, is de foto grondig bestudeerd want op het eerste oog wekt hij de indruk bewerkt te zijn waarbij vooral de weerspiegelingen in het water vragen oproepen. Is er wel sprake van drie lepelaars of is er één op drie opeenvolgende momenten vastgelegd en in één foto geplakt? Rechtsklikken op de foto en kijken bij eigenschappen wil nog wel eens helpen bij dergelijke vragen. Dat hier bij 'programmanaam' Photoshop staat vermeld, geeft wellicht te denken maar de jury was overtuigd en hoe dan ook is het een mooie plaat dus einde discussie!

De tweede prijs - een fotobon van € 75 én vier kwartalen een prachtig boeket bloemen van Jac. Verkuil – beeldt in een goede compositie de diverse functies uit van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder: de ontmoeting tussen mens en dier, in dit geval tussen mountainbikers en de Schotse hooglanders. Deze foto is ingezonden door Peter Verweij.

De derde prijs was voor Tineke Oostveen. Haar foto is genomen vanuit een verrassend, goed gekozen perspectief. De kale boom met wolkentooi, de prachtige lucht en het eenzame rund vormen tegelijkertijd een stilleven en een prachtig totaalbeeld. Haar prijs bestond uit een bon ter waarde van € 50 en een zonnebril van opticien ‘t Hart. Tineke is ook runderschouwer en gids van de Federatie Broekpolder en nog bijzonderder is dat zij voor de tweede achtereenvolgende keer in de prijzen valt. Vorig jaar won zij de tweede prijs.

De prijs voor de beste macrofoto was voor Jan van der Hout. Hij ontving hiervoor een fotobon t.w.v. € 75 en een diner-voor-twee bij het sushirestaurant Polderpoort. De jury beoordeelde als volgt: Ook in het kleine toont de Broekpolder zich als veelzijdig gebied. De foto is evenwichtig, scherp en heeft een goede kleurencombinatie. De opname is een mix van de microwereld en de weerspiegeling van het landschap in de waterdruppel.

De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Bert Blase en juryvoorzitter Ruud van Harten. Met in totaal meer dan 400 foto’s van 160 deelnemers is de organisatie heel tevreden.

Alle ingezonden foto’s zijn te zien op de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl. Ook staan in de Broekpolder twee mega-borden waarop de winnende foto’s te zien zijn.

Bekijk de foto'sGerelateerd