Rioolschoonmaak in de Oostwijk

08-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente gaat vanaf 13 augustus het riool, de putten en straatkolken reinigen en inspecteren in de Oostwijk.

Vet, zand, billendoekjes, verfresten en andere chemicaliën… het zijn allemaal zaken die niet thuishoren in het riool. Als er toch rommel in het riool komt, kan het de boel verstoppen en kunnen zelfs rioolbuizen aangetast raken. En een riool dat niet goed werkt, dat raakt ons allemaal. Water kan minder snel afgevoerd worden, of er kunnen zelfs lekkages ontstaan.

In Vlaardingen ligt circa 270 kilometer riolering. Grondige inspectie en reiniging van het gehele buizenstelsel, neemt dan ook de nodige tijd in beslag. In een periode van 10 jaar zijn alle plekjes gedaan en begint de grote schoonmaak weer opnieuw. In de tussentijd worden jaarlijks de verschillende straatkolken schoongemaakt en op plekken waar deze vaker verstopt dreigen te raken, natuurlijk vaker.

 

Rioolinspectie

Bij een rioolinspectie bekijken ze de riolering van binnen om te zien of alles in orde is. Naast vervuiling of verzakkingen kunnen ook ingroeiende boomwortels en andere beschadigingen voorkomen. Door het riool te inspecteren kan de gemeente bepalen hoe lang een buis nog meekan of welk onderhoud nodig is.

Het inspecteren en reinigen van de riolering in de Oostwijk start op 13 augustus en duurt naar verwachting tot en met 3 september. Het kan zijn dat de vrachtwagens van de aannemer op sommige momenten wat hinder opleveren voor het verkeer. De aannemer informeert de bewoners van de Oostwijk met een brief over de werkzaamheden.

 

Volg de werkzaamheden op de voet

Woont u in de Oostwijk en bent u benieuwd wanneer de aannemer bij u in de straat werkt? Via de website  van de aannemer kunt u de voortgang en planning van de werkzaamheden op de voet volgen.

 

 Gerelateerd