Rijkswaterstaat wil A4 uitbreiden

17-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Er moeten tussen Den Hoorn en de Ketheltunnel bij Schiedam/Vlaardingen rijstroken bijkomen, aldus Rijkswaterstaat. Tussen beide punten is er volgens RWS een probleem met de doorstroming dat opgelost kan worden met aan elke kant een rijstrook erbij.

Deze uitbreiding van asfalt leidt echter ook tot een sterke verkeerstoename. De effecten hiervan op het Kethelplein en het omliggend wegennet zijn in eerste instantie niet onderzocht. Uit een eerste ‘quick-scan blijkt’ dat files rondom het Kethelplein als gevolg van de uitbreiding toenemen.

Als de minister van Infrastructuur en Waterstaat positief besluit, gaat Rijkswaterstaat onderzoek doen naar de effecten van de uitbreiding van het project op de doorstroming van het verkeer, geluidshinder en luchtkwaliteit voor Vlaardingen en Schiedam. Bij dit onderzoek zal Rijkswaterstaat beide gemeenten nauw betrekken. Het onderzoek is onderdeel van de formele planuitwerkingsfase, die naar verwachting eind mei 2018 start. Op verschillende momenten is er gelegenheid tot het indienen van formele zienswijzen.

Gerelateerd