RET komt met elektrische bussen in Vlaardingen

03-06-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Halverwege december dit jaar rijdt de RET met 55 volledig elektrische bussen in Vlaardingen. De elektrische bus gaat in Vlaardingen rijden op lijn 56. De nieuwe bussen bieden reizigers straks verschillende voordelen: ze hebben een moderne inrichting, beschikken over USB-laadpunten, pinautomaten met de mogelijkheid om contactloos te betalen en reizigers kunnen er met de barcode in- en uit te checken. Daarnaast zijn de nieuwe voertuigen stiller dan dieselbussen. 

Ook de omgeving gaat erop vooruit: met de bussen brengt de RET zijn CO2-uitstoot en de mate van luchtvervuiling terug. De bussen worden geladen met groene stroom, waardoor de CO2-footprint van het RET-busvervoer daalt. In de directe omgeving van de bussen is de uitstoot direct gereduceerd naar nul. 

De huidige dieselbussen worden gefaseerd vervangen. Vóór 2030 heeft de RET in lijn met de landelijke afspraken en de afspraken met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag alle dieselbussen vervangen door elektrische bussen. In 2021 komen er nog 50 zero emissiebussen bij, in 2024 weer 50 en in 2029 de laatste 110. 

De bussen worden ’s nachts opgeladen bij de RET-busgarage aan de Kleiweg. Tijdens de dag worden ze in 15-20 minuten bijgeladen op snellaadstations op de eindpunten van lijn 56 in Vlaardingen (Holy en Vlaardingen-West).Gerelateerd