Redactioneel: Vlaardingen Partystad nummer 1

13-01-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De oude Luxor Bioscoop aan de Westhavenkade 43, dansschool Van Rijswijk zat er later in, wordt binnenkort heropend. De vergunningen zijn kort geleden afgegeven voor de exploitatie en de horeca, en het wordt een Partycentrum met de naam Valentijn. Een mooie locatie aan de haven, met gratis parkeerruimte op loopafstand, en ‘team Valentijn is er klaar voor’, zo laten ze weten op de eigen Facebookpagina.

Met de opening van dit nieuwe Partycentrum staat Vlaardingen waarschijnlijk aan de top wat betreft de verhuur van zalen voor feesten, partijen en vergaderen. Binnenkort zal ook in de oude watertoren in het Hof de verbouwing beginnen en ook daar kun je dan weer terecht voor je feesten. Wethouder Ruud de Vries zal, volgens eigen zeggen, de uitspraak “tweede winkelcentrum van de regio” niet meer in de mond nemen, maar op andere terreinen kunnen we er dus zeker wat van. Zo kent Vlaardingen ook al zo’n beetje de grootste ‘kappersdichtheid’ in de regio. Alleen al op de Hoogstraat zitten er maar liefst vier, als je daar het Kapperscollege (niet de hele week open) bij Haarimport nog niet meerekent. De nieuwste, Kapper Direct, lijkt nog niet heel succesvol; de zaak is doorgaans angstvallig leeg.

Ook de Stadsgehoorzaal richt zich deels op de verhuur van de ruimte, met of zonder bediening en ander ondersteunend personeel. Het aantal in het Plan van Aanpak geplande ‘verhuringen’ overtreft er dit seizoen voorlopig het aantal geboekte professionele voorstellingen. Het ontlokte VVD fractievoorzitster Vera Kalf de uitspraak, in de raadscommissie vorige week, dat de Stadsgehoorzaal meer een zalenverhuurcentrum leek waar ook af en toe nog een voorstelling werd gegeven. De cultuursector in Vlaardingen richt zich, ook om te overleven, sowieso al op het commercieel ‘uitnutten’ van met gesubsidieerd geld verbouwde panden: Naast de Stadsgehoorzaal kun je in de Kroepoekfabriek, Kade40 en het Museum ook prima een ruimte huren en dat gebeurt dan ook frequent. Ondertussen proberen de ondernemers van I Cugini, het Flamingo theater en Prikkewater aan de Koningin Wilhelminahaven ook klanten te trekken. Daarmee is de opsomming van de feest- en vergadermogelijkheden in onze stad nog lang niet afgerond. Meest opvallend trouwens is dat bij de opening van het verbouwde politiebureau bijna terloops aangegeven werd dat je er zelfs vergaderruimte kon huren.

De titel Groenste Stad van Nederland (of Europa) lijkt niet meer haalbaar: het onderhoudsniveau van het groen in de stad is, vanwege bezuinigingen, naar beneden bijgesteld. We hebben nu echter wel nieuwe mogelijkheden binnen handbereik gecreëerd: Vlaardingen Kappersstad of Vlaardingen Partystad. Weet iemand misschien waar we ons kunnen aanmelden om door een jury beoordeeld te worden ?

Gerelateerd