Redactioneel: Damage Control

02-12-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

De cameraploeg van EditieNL interviewt naast het Stadskantoor

VLAARDINGEN – De verstrekking van de dieronvriendelijk geproduceerde Uggs aan een tiental baliemedewerkers in het Stadskantoor houdt de gemoederen nogal bezig. Nadat Vlaardingen24  er over schreef dook de landelijke pers bovenop 'Uggs-gate'. Na het AD, De Telegraaf, RTL Nieuws, Lindanieuws, Powned, de website Binnenlands Bestuur en Geen Stijl was er vandaag een cameraploeg van RTL ’s Editie NL aan het filmen voor het Stadskantoor. Vanavond na het RTL Nieuws (RTL 4) van 18.00 uur worden de beelden uitgezonden.

De gemeente Vlaardingen heeft nog met een persverklaring getracht een rationele en logische verklaring te geven voor de aanschaf van de ‘alternatieve bedrijfskleding’. Natuurlijk hoort geuniformeerd personeel een kledingbudget te krijgen of kleding verstrekt te worden. De keus voor Uggs is echter imago-technisch misschien niet de juiste en levert de nodige verontwaardiging op bij de inwoners van de stad. Na een jaar het project de 'Burger Meester' te hebben gedraaid worden daaruit nu schijnbaar geen lessen getrokken en de kern van hoe te handelen bij ‘Damage Control’ wordt nogal genegeerd; in een situatie waarin misschien niet zo handig geopereerd is hoor je namelijk direct op de voorgrond te treden en dit toe te geven. Kom op met dat ‘we hebben een fout gemaakt’! Daarna is het zo vaak en veel mogelijk de pers te woord staan en iedere keer toegeven dat je ongelijk had, misschien wel iets stoms hebt gedaan. Je toont dan je eigen menselijke onvolkomenheden en kweekt daarmee eerder begrip.

Op het Stadskantoor besloten ze vandaag iets tegengestelds: de pers kwam er niet in en er mocht ook niet gefilmd worden binnen. De cameraploeg van RTL’s  Editie NL moest dus buiten blijven. Koude voeten hadden ze echter niet: bij Xenos waren er voor een paar euro’s wat thermo-sokken aangeschaft.Gerelateerd