Categorieën

Service

Recordopbrengst voor KIKA !

Recordopbrengst voor KIKA !
Nieuws

Recordopbrengst voor KIKA !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 07-06-2015
  • Nieuws
Recordopbrengst voor KIKA !
VLAARDINGEN – De Stationsstraat voelde gisteren als een warm bad. Niet vanwege een combinatie van zomers weer en regenbuien, maar vanwege de belangeloze inzet van vele vrijwilligers, artiesten en ondernemers voor KIKA, het fonds dat zich inzet tegen kanker bij kinderen.
Initiatiefnemer Samantha Mudde was, samen met haar moeder, sinds afgelopen september zo’n beetje elk vrij uurtje bezig geweest met de organisatie van het evenement, dat doorging onder ‘Samantha & Friends. Vele vrijwilligers, onontbeerlijk en door Samantha misschien al wel als haar familie beschouwd, waren ook druk in de weer met de verkoop van loten, de verkoop van allerlei spullen en het zorgen voor hapjes en drankjes voor de bezoekers. Op het podium had burgemeester Bert Blase rond elf uur het evenement geopend waarna een keur van artiesten klokje rond optrad.

Bert Blase had het blijkbaar erg naar zijn zin want hij bleef wat langer dan je van hem met zijn drukke schema mocht verwachten en zong ook een stukje mee met Rita Young tijdens haar optreden op het podium. Een ander bijzonder moment was het afknippen van 30 centimeter van de mooie dikke haarbos van straatgenoot Desire Bezemer die dit doneerde voor het goede doel. Kapper Karel uit de Peperstraat knipte het niet alleen af, maar voorzag Desire daarna in zijn salon van een mooie nieuwe coupe.

Aan het eind van de avond kwamen de emoties bij Samantha Mudde los toen er een eindbedrag werd bekendgemaakt: ruim 5000 euro, en na de telling vanochtend van het resterende kleingeld bleek het record van vorig jaar overtroffen: bijna 5400 euro voor KIKA. Een topprestatie van alle betrokkenen dus en meer dan een pluim waard voor Samantha !