Rangeerterrein voor goederenvervoer langs Vulcaanweg

11-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Er komt een rangeerterrein voor het goederenvervoer langs de Vulcaanweg. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen van GroenLinks over de geluidsbelasting voor de Oostwijk. 

GroenLinks stelde vorige maand de nodige vragen over het breed gedragen ongenoegen over geluidsoverlast van de industrie in de Vlaardingse Oostwijk. Directe aanleiding was het nieuws over de uitbreiding van DFDS. GroenLinks toonde zich bezorgd over mogelijk toegenomen overlast van vrachtverkeer en scheepsgeneratoren.

GroenLinks wilde onder meer weten of er daarnaast nog nieuwe ontwikkelingen zijn die voor extra geluidsoverlast kunnen zorgen in de Oostwijk. Daarbij wordt in het antwoord van het college het rangeerterrein genoemd. Het college geeft aan te overleggen met de RET en de projectorganisatie Hoekse Lijn om geluidsoverlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Overigens heeft de uitbreiding van DFDS vooralsnog geen invloed op het aantal afvaarten van schepen, dat blijft gelijk en evenmin wordt er extra vrachtverkeer verwacht. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date