Ramon de Rond overleden

20-03-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Ramon de Rond heeft na een jarenlange strijd zijn gevecht tegen kanker verloren. De voormalig voetballer is donderdagavond 19 maart overleden. Twee weken geleden was hij nog aanwezig bij het eerste Vrienden van Ramon de Rond Toernooi. Het was zijn laatste openbare optreden.

Op zaterdag 22 november had Ramon al afscheid genomen van de voetbalwereld. Voor een publiek van 1500 man speelde hij in een afscheidswedstrijd van de VV Ramon tegen de Sparta Legends. De avond was een indrukwekkend eerbetoon aan Ramon en zijn strijd. Op aandringen van Ramon werd die avond gekoppeld aan KIKA, de stichting die zich inzet voor de strijd tegen kinderkanker. Korte tijd later kon een cheque ter waarde van 6000 euro worden overhandigd.

De Rond beschreef de laatste maanden van zijn strijd in een serie columns op www.regiorijnmondvoetbal.nl. Een indrukwekkende serie verslagen. Afgelopen woensdag bleef de column achterwege. Ramon bleek niet meer in staat de inspanning te leveren. Een dag later overleed hij.Gerelateerd