Rajacenna in wereldranglijst Periscope

21-04-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vier weken na de lancering van de nieuwe livestreaming app Periscope, eigendom van Twitter, staat Nederlands tekenwonder Rajacenna met haar live broadcasts op nummer 39 in de top 40 van de 'most loved'.

Een week na de lancering testte de 22-jarige Rajacenna de nieuwe app en vergaarde binnen een paar uur 10.000 hartjes. Dit was voor haar genoeg reden om nog even langer met de veelbelovende app te experimenteren en met succes  belandde ze dan ook als eerste Nederlandse in de zogenoemde 'Most loved' top 40.

De nu al zeer populaire app is voor het Nederlandse tekentalent een unieke mogelijkheid om live aan de wereld te laten zien hoe haar hyperrealistische tekeningen tot stand komen. Tot nu toe kon men via YouTube naar timelapse videos van de tekeningen kijken, maar nu doet ze dit regelmatig in realtime, zodat mensen ook direct vragen kunnen stellen.

Zonder ooit les te hebben gehad,werd Rajacenna op haar zestiende (2009) wereldwijd bekend met haar niet van een foto te onderscheiden tekeningen en maakte ze zelfs indruk op de Japanse pers en Justin Bieber. Vanaf dat moment behoorde ze al tot de beste tekenaars ter wereld. Nu heeft ze de mogelijkheid om via deze broadcast vragen van fans of geïnteresseerden te beantwoorden.

Naast tekensessies die ze broadcast kun je af en toe ook meekijken als de Vlaardingse een tripje buiten de deur maakt en kun je haar natuurlijk alle vragen stellen omtrent realistisch tekenen. Rajacenna vindt dat deze app meer voor haar te bieden heeft dan de tot nu toe bekende social networks. Door Periscope is de interesse in haar kunst en verkoop van haar prints gestegen. Daarom is dit voor haar een zeer interactief en effectief social network gebleken.Gerelateerd