Raadsleden in het nauw

28-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 28 mei 1932: Raadsleden in het nauw.

Als in 1932 de gemeenteraad besluit de tarieven voor de meterhuur (gas, water en elektra) te verhogen, worden diverse raadsleden na afloop van de vergadering gevolgd en uitgejouwd. Het is aan de politie te danken dat er geen klappen vallen. 

Gisteravond na afloop van de raadsvergadering te Vlaardingen heeft een joelende menigte verschillende raadsleden gevolgd onder het uiten van allerlei bedreigingen in verband met het genomen raadsbesluit om de meterhuren van gas, water en electriciteit tijdelijk met 25 cent per meter en per maand te verhoogen terwijl het punt inzake werkeloozenzorg wegens het late uur van de agenda is afgevoerd. Door het tactische optreden van enkele rechercheurs zijn handtastelijkheden voorkomen. Nadat de raadsleden hun woningen hadden bereikt, school de menigte nog hier en daar samen, doch verspreidde zich daarop spoedig.Gerelateerd