Raad vergadert over Loggerfestival

15-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Gaat het Loggerfestival nou wel of niet door? Dat is deels de inzet van een extra raadsvergadering met debat dat vanavond plaatsvindt in het stadhuis. De vergadering is aangevraagd door de volledige oppositie, aangevuld met de PvdA.

Het draait allemaal om een paar extra uurtjes in de avond van 23 en 24 juni. Burgemeester Annemiek Jetten, verantwoordelijk voor de portefeuille Veiligheid, heeft het evenement een A-vergunning toegekend. Dat betekent dat het om 22.00 uur afgelopen moet zijn, omdat de hulpdiensten na die tijd de veiligheid op en rond het festival niet langer kunnen garanderen. Volgens de burgemeester is het door de organisatie van het Loggerfestival ingediende veiligheidsplan onvoldoende om 'door te trekken' tot middernacht.

Vanuit de politiek zijn al vragen gesteld over het argumenten van de burgemeester en ook waarom het op beide dagen, met zo'n 50.000-60.000 verwachte bezoekers (waarvan er 's avonds veel weer weg zijn), tot 22.00 uur wel veilig genoeg is.

Voor wie het allemaal mee wil maken: de raadsvergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal van het Stadhuis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date