Raad vergadert over bungalows Muskuskruid

08-06-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Vanavond vergadert de Vlaardingse gemeenteraad over de verkoop van het veldje aan het Muskuskruid, dat nu nog gebruikt wordt door de kinderen uit de wijk om te spelen. Een vijftal particulieren, verenigd in een stichting, wil hier een vijftal bungalows bouwen maar daarvoor moet, na een (eventuele) verkoop van de grond door de gemeente aan deze stichting, wel het oorspronkelijke bestemmingsplan gewijzigd worden.

Op 24 mei hebben zo'n 100 omwonenden van het Muskuskruid een protestmars gelopen tegen de voorgenomen verkoop van de grond en bouw van de bungalows. De mars voerde richting een voorlichtingsbijeenkomst van architectenbureau De Vilder & Zonneveld, waar de bewoners hun bezwaren uitten, tegen de bouw van de bungalows én tegen de manier waarop de gemeente hierover gecommuniceerd had. De groep omwonenden waren nauwelijks betrokken in het proces en voelden zich daarbij behoorlijk in de kou gezet. Informatie over het traject van verkoop en bouw werd slechts in zeer beperkte mate gedeeld, het aantal (door de gemeente ingeschatte) belanghebbenden dat wel geïnformeerd was, was bijzonder klein en het geheel werd daarmee als een bijna in het geheim uitgevoerde 'operatie' van het college van burgemeester en wethouders beschouwd.

Wethouder Hans Versluijs was op 24 mei ook aanwezig, trok nogmaals het boetekleed aan over de wijze van communiceren en vertelde de bezwaren en grieven van de omwonenden één op één over te zullen brengen aan de gemeenteraad. Op 6 juni heeft de raad over de bezwaren van de omwonenden van het Muskuskruid een memo ontvangen van het college, maar de omwonenden zelf konden zich hier niet geheel in vinden. Voor een volledig beeld van wat er op de bijeenkomst van 24 mei precies gezegd is heeft het college daarom een aantal hyperlinks van gemaakte geluidsopnamen bij het memo gevoegd.

Vanavond zal een vertegenwoordiger van de buurt nogmaals de raad toespreken, waarna de raad, in een deels openbaar en deels besloten deel aan het eind van de vergadering, zich zal uitspreken over de voorgenomen verkoop van de grond. De beslissingsbevoegdheid ligt uiteindelijk volledig bij het college, maar een raadsmeerderheid tegen de plannen zal niet zonder meer terzijde geschoven worden.

De raadsvergadering begint vanavond om 19.30 uur met het inspreken in de oude hal van het Stadhuis.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »

Altijd Up-to-date