Categorieën

Service

PvdA op stap met de burgemeester

PvdA op stap met de burgemeester
Politiek

PvdA op stap met de burgemeester

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 11-11-2014
  • Politiek
PvdA op stap met de burgemeester

Burgemeester Blase tijdens de tekenles

VLAARDINGEN – Varen met het CDA, fietsen met GroenLinks, op kroegentocht met ONS Vlaardingen: burgemeester Bert Blase heeft het maar druk met zijn kennismaking met Vlaardingen en haar inwoners. Op maandag 10 november werd Blase meegenomen door de PvdA, de VOP-wijk in. Twee bewoners van de wijk vergezelden de groep en vertelden over de vele initiatieven die er de afgelopen jaren opbloeiden: Roos Streefkerk en Leen Sluimer, bewoners van de Stationsstraat.

In 2010 werden door de werkgroep Stationsstraat maar liefst twee prijzen gewonnen: de Wijkparticipatieprijs en de prijs voor de Groenste Straat van Vlaardingen. Sindsdien heeft men niet stil gezeten, maar is voortgebouwd op de basis die de bewoners hadden gelegd om meer van hun wijk te maken. Zo is tussen de Stationsstraat en de Prins Hendrikstraat, dankzij het gewonnen prijzengeld, het Anneke Bussinkplein aangelegd, een plek waar kinderen kunnen spelen en hun ouders of grootouders lekker op een bankje in de zon kunnen zitten.

De tocht van de PvdA en de burgemeester voerde via de Stationsstraat vervolgens naar het Mendelssohnplein, dat niet zo lang geleden ook heringericht was met een basketbalveldje en veel avontuurlijke speeltoestellen. Onderweg werd door burgemeester Blase, PvdA-raadslid Ilhan Altundag en wijkbewoner Leen Sluimer nog even wat illegaal geplaatst grof vuil opzij gezet, een stukje participatie in de praktijk vanuit het stadhuis dus. Leen Sluimer: ,,Bewoners willen best wel wat doen in hun eigen wijk, maar ze willen ook zien dat de gemeente doet wat ze belooft.’’ 

Na afloop van het wijkbezoek werd Kade 40 aangedaan, waar de groep een korte tekenles kreeg van beeldend kunstenaar Hans Rikken. Het leidde niet echt tot onverwacht creatieve uitspattingen van de PvdA-raadsleden en de burgemeester, maar wie het resultaat wil zien kan dat bewonderen in de fractiekamer van de partij. Met een hapje en een drankje werd de avond tenslotte afgesloten. Wij zijn benieuwd waar de VVD, SBV, D66 en VV2000/Leefbaar Vlaardingen de burgemeester nog mee naar toe nemen.