Categorieën

Service

Protest tegen schrappen toegangsweg sportdak A4

Protest tegen schrappen toegangsweg sportdak A4
Nieuws

Protest tegen schrappen toegangsweg sportdak A4

  • Redactie
  • 26-10-2015
  • Nieuws
Protest tegen schrappen toegangsweg sportdak A4

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen maakt bezwaar tegen het schrappen van een ontsluitingsweg vanuit Vlaardingen naar het sportdak A4. ,,Dit zal leiden tot grotere onveiligheid voor de leerlingen van de balletschool’’, aldus de ballet- en dansstudio.

De school stelt de zorgen van de bewonersorganisatie te begrijpen. Maar kan zich 'niet voorstellen dat vanwege de zorgen, ontsluitingen naar het sportpark definitief van de baan zijn', aldus de beoogde belangrijke gebruiker van het complex op het A4-dak in een persbericht.

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maakten drie weken geleden bekend dat het sportdak vanuit Vlaardingen niet zal worden ontsloten. Zij schaarden zich daarmee achter de bezwaren die veel bewoners van Holy maakten tegen een weg die vanaf de Eksterlaan zou moeten leiden naar parkeerplaatsen onder het luifel dat ontstaat onder de overhangende sportvelden op het talud.

,,Een groot voordeel van deze locatie is dat deze zich midden tussen Schiedam-Noord en Vlaardingen-Holy bevindt'', stelt de balletschool. ,,In de wijken Ambacht, Holy-Zuid en Holy-Noord telt deze al ruim honderdveertig leerlingen, allemaal onder de achttien. Zij zullen dus fietsend naar sportpark gaan. De veiligheid is echter allerminst gebaat bij het omfietsen dat zonder toegangsweg nodig is. In plaats van het omfietsen naar het sportpark om via een Schiedamse ontsluiting in het sportpark te komen, is het voor iedereen (de ouders en de balletschool) een geruststellende gedachte dat de fietsers door de bewoonde wijk rechtstreeks toegang hebben tot het sportpark. Niets is immers veiliger dan in een woonomgeving te fietsen, daar waar je als vanzelfsprekend een sociale controle hebt."

De balletschool noemt ook de veertig Vlaardingse voetballers van Kethel-Spaland: ,,De balletschool zet feiten neer (meer dan honderdtachtig Vlaardingse gebruikers) tegenover de stellingen van de bewonersorganisatie''. Directrice Rowana Wolff: ''Wij willen onze stem laten horen om niet definitief in te stemmen met het voorstel om nee te zeggen tegen de ontsluitingen, maar eerder tot een oplossing te komen waar niet alleen de bewonersorganisatie mee is gebaat, maar ook de ruimschoots honderdtachtig dansende en voetballende sporters''.