Protest pakketpunten PostNL

03-08-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Na het verdwijnen van het PostNL-pakketpunt in Albert Heijn aan het Veerplein, dreigen meer pakketpunten te verdwijnen. Albert Heijn stopte al eerder vanwege de door PostNL aangekondigde tariefsverlagingen. Winkeliers die een pakketpunt van PostNL huisvesten, spannen nu via branchevereniging VVP een kort geding aan bij de rechter.

Volgens branchevereniging VVP denken veel winkeliers erover ermee te stoppen. De tariefsverlaging zou een winkelier gemiddeld 9000 euro per jaar kosten. Het gaat volgens de VVP soms om verlagingen van 40 procent. "Dat is buiten proportie en doet geen recht aan het werk’’, aldus de VVP. PostNL zegt dat de tarieven verlaagd  kunnen worden omdat de afhandeling is versimpeld. De VVP zegt dat dat in veel gevallen nog lang niet zo is. Door de tariefsverlagingen, de vergoeding die winkeliers krijgen voor het afhandelen van pakketten, zou het niet of nauwelijks meer rendabel zijn om een afhaalpunt in de winkel te hebben.

In Vlaardingen zijn onder meer bij de READ-shop aan de Van Hogendorplaan en bij supermarkt Hoogvliet aan de Parallelweg pakketpunten van PostNL.