Categorieën

Service

Project oplaadpunten afgerond

Project oplaadpunten afgerond
Nieuws

Project oplaadpunten afgerond

  • Redactie
  • 04-02-2016
  • Nieuws
Project oplaadpunten afgerond

Fotografie: Ron van Rossum

VLAARDINGEN - Op 27 januari nam wethouder Ruud van Harten hem in gebruik: de laatste nieuwe oplaadpaal van het project waarbinnen inwoners en ondernemers gratis een oplaadpunt in de openbare ruimte konden aanvragen voor elektrische auto’s. Vlaardingen is nu 43 openbare oplaadpalen rijk. De laatste paal van het project vond zijn plek aan de Vollenhovenstraat. Wethouder Ruud van Harten nam het oplaadpunt in gebruik.

Ruim anderhalf jaar lang konden inwoners van Vlaardingen en Vlaardingse bedrijven een gratis oplaadpunt in de openbare ruimte aanvragen voor hun elektrische auto’s. Het project werd gefinancierd door de voormalige stadsregio Rotterdam. In totaal zijn 37 oplaadpalen geplaatst. Met de 6 openbare oplaadpalen die er al waren telt Vlaardingen nu 43 openbare oplaadpalen. De oplaadpalen kunnen door twee auto’s tegelijk worden gebruikt.

 

Is het genoeg?

Wie nu een elektrische auto koopt en geen eigen terrein heeft om een oplaadvoorziening te plaatsen, wil natuurlijk ook graag zo’n oplaadpunt in de directe omgeving van de eigen woning. Er hebben na afsluiting van het project al weer zo’n 20 bewoners bij de gemeente om een oplaadpaal gevraagd. Binnen de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag worden de mogelijkheden bekeken voor de start van een nieuw project. Voorlopig zijn nieuwe bezitters van een elektrische auto aangewezen op het bestaande netwerk aan oplaadpalen (zie vlaardingen.nl/duurzaamheid ). Voor de gesprekken die Vlaardingen hierover heeft binnen de metropoolregio is het wel belangrijk om een goed beeld te hebben van de vraag naar openbare oplaadpunten. Als u niet beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein en een oplaadpunt in de directe omgeving van uw woning/bedrijf zou willen, geef dit dan door aan de gemeente via het contactformulier op vlaardingen.nl/contact .