Programma Dodenherdenking

02-05-2023 Nieuws Redactie

fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - Het programma van de herdenking van de oorlogsslachtoffers bij het monument op het Verploegh Chasseplein begint al om 19.30 uur met de start van de stille tocht vanaf de Schoolstraat bij het stadhuis. Trommelaars begeleiden de stille tocht, die even stilstaat voor een kranslegging bij het Geuzenmonument op de Markt. 

19.50 uur: aankomst stille tocht bij het verzetsmonument op het Verploegh Chasseplein. De Vlaardingen Band speelt koraalmuziek. 
19.58 uur: Taptoe Signaal. 
20.00 uur: twee minuten stilte. 
20.03 uur: Gedicht voorgedragen door een leerling van de basisschool Het Christal. 
20.06 uur: Krans- en bloemlegging door diverse Vlaardingse organisaties. De Vlaardingen Band speelt korte stukjes koraalmuziek bij elke krans/bloemstuk legging. 
20.15 uur: een leerling van het Groen van Prinstererlyceum draagt een gedicht voor. 
20.20 uur: Gelegenheidskoor 4 mei onder leiding van Jan Wilmer zingt Alles wat ademt van Rob de Nijs. 
20.25 uur: Toespraak door Astrid Kersseboom. 
20.35 uur: Het lied van de 18 doden van Jan Campert wordt gezongen door het gelegenheidskoor 4 mei. 
20.45 uur: De Vlaardingen Band speelt twee coupletten van het Wilhelmus. Belangstellenden kunnen daarna op initiatief van Amnesty International meelopen naar het mensenrechtenmonument op de hoek Hoflaan/Binnensingel.

Windwijzer
21.00 uur: In de Windwijzer aan de Schiedamseweg vindt na de dodenherdenking een voorstelling plaats van de Poppenspeler van Warschau. Een muzikale vertelvoorstelling over moed en overlevingskunst.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date