Problemen met de huisbaas? Het Huurteam helpt!

25-12-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Te hoge huur, achterstallig onderhoud en de huisbaas wil er niets aan doen of er zijn andere problemen in of met je huurwoning? Dan is er vanaf nu het Huurteam Vlaardingen.

Huurteam Vlaardingen biedt huurders op de particuliere huurwoningmarkt de mogelijkheid hun woonsituatie te laten controleren op mogelijke misstanden. Door het in kaart brengen van uw woonsituatie kan het huurteam bepalen of er sprake is van een te hoge huurprijs en/of achterstallig onderhoud. Op verzoek van de huurder kan het huurteam de verhuurder aangeven hoe de misstanden rechtgezet kunnen worden. Als dat niet tot een oplossing leidt, kan Huurteam Vlaardingen namens de huurder een procedure bij de Huurcommissie starten.

Aan zowel de woningopname als de eventuele vervolgprocedure bij de huurcommissie zijn voor de huurder geen kosten verbonden. Huurteam Vlaardingen is een onafhankelijke organisatie, maar werkt in opdracht van de gemeente Vlaardingen.

Met het instellen van het Huurteam zijn er echter nog wel een paar problemen die ook de gemeente niet oplost voor benadeelde huurders. Zo is er een maximum aan woningopnames beschikbaar, dus met een tiental huurders die klachten hebben is het geld wel op, en da’s dus niet veel. Daarnaast kan er niets afgedwongen worden want het huurteam heeft geen enkele bevoegdheid of macht en de procedures die een huurteam kan (helpen) starten kun je zelf eigenlijk ook wel regelen.