Categorieën

Service

Presentatie sloop en nieuwbouw Westwijk

Presentatie sloop en nieuwbouw Westwijk
Wonen

Presentatie sloop en nieuwbouw Westwijk

  • Redactie
  • 27-08-2015
  • Wonen
Presentatie sloop en nieuwbouw Westwijk

VLAARDINGEN - Er komt een nieuwe sporthal op het Erasmusplein en de sporthallen aan de Frank van Borselenstraat worden gesloopt. Dat staat in de nieuwe ontwikkelingsvisie voor het centrum van de Westwijk.

De visie is een nadere uitwerking van het Actieplan Wonen en geldt als uitgangspunt voor de aanbesteding en voorbereiding van de bouw van de nieuwe sporthal en de realisatie van de woningbouw. In de ontwikkelingsvisie zijn specifieke locaties benoemd die een belangrijke rol spelen voor de toekomst van de Westwijk: het Erasmusplein, de Sporthal/Valkenhoflocatie en de Floris de Vijfdelaan. Naast deze locaties wordt ook de mogelijkheid bekeken voor een particulier initiatief voor de bouw van een verenigingshal aan de Claudius Civilislaan.

Levendig plein

Het Erasmusplein moet een verblijfsplein worden met daar omheen voorzieningen die bijdragen aan de levendigheid op en rondom het plein. Er komt een nieuwe sporthal, waarmee de verouderde sporthallen aan de Frank van Borselenstraat kunnen vervallen. Naast de nieuwe sporthal komt ook woningbouw (bijvoorbeeld appartementen) aan het Erasmusplein. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwe sporthal in 2018 geopend. Als de nieuwe sporthal is geopend, worden de oude sporthallen gesloopt. Daarna kunnen ook de woningen van het Valkenhofcomplex worden gesloopt. Waterweg Wonen heeft de sloop in 2018 gepland.

Ook het woon- en winkelcomplex aan de Floris de Vijfdelaan staat op de nominatie om gesloopt te worden. Op de vrijgekomen grond van beide complexen komt nieuwbouw. Op de Valkenhoflocatie zullen naast appartementen ook eengezinswoningen worden gerealiseerd. Op de Floris de Vijfdelaan zullen, naar verwachting, eveneens eengezinswoningen worden gebouwd. Het voornemen is om een deel van de eengezinswoningen in de sociale huursector te realiseren.

Wilt u meer weten over deze plannen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 3 september in het Lentiz College (Geuzenplein 1). De bijeenkomst begint om 19.30 uur.