Postuum Vlaardingse Stadsspeld voor Mar van Gijn

17-05-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 19 mei 2021 reikt burgemeester Bas Eenhoorn postuum de Vlaardingse stadsspeld uit aan de weduwe van de heer Mar van Gijn. De wens was om de stadsspeld in verenigingsgebouw Obadja van de CJV aan de heer Van Gijn uit te reiken in aanwezigheid van zijn familie, vrienden en bekenden. Dit was door de coronamaatregelen steeds niet mogelijk. De uitreiking werd daardoor een aantal keer uitgesteld. Helaas is de heer Van Gijn onlangs overleden, maar de familie stelt het op prijs dat de Vlaardingse stadsspeld postuum wordt uitgereikt.

Mar van Gijn was sinds 1953 lid van de CJV Vlaardingen en hij was ruim 52 jaar de beheerder van het verenigingsgebouw Obadja. Hij verrichtte alle taken die bij deze functie horen en zorgde ervoor dat het gebouw er prima uitzag. Ook werkte hij al jaren voor de Repro, waar al het drukwerk voor de vereniging gedrukt wordt.

Vanaf 1966 heeft hij veel functies binnen de CJV vervuld. Zo was hij voorzitter van de Ziekendienst, voorzitter van de kampcommissie en was hij actief voor de Stichting 100 jaar. Deze stichting organiseerde de activiteiten rondom het honderdjarig bestaan van de vereniging. Verder was hij voorzitter van CJV/YMCA Buitencentrum De Blauwe Schuur in Amerongen en voerde hij het beheer van het centrale magazijn handvaardigheid. Hij heeft zich al die jaren belangeloos ingezet. De vereniging was zijn lust en zijn leven.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Vlaardingse stadsspeld aan de heer Van Gijn toegekend als waardering voor zijn jarenlange inzet voor de Vlaardingse samenleving.Gerelateerd