Portretten van Vrede tijdens de Vredesweek

12-09-2018 Nieuws Redactie

Fotografie: Paul Meijer

VLAARDINGEN - Hoe ziet vrede er uit in jouw ogen? Welk voorbeeld van (naasten)liefde wil je delen? Kom op zaterdag 15 en woensdag 19 september  langs in het atelier van Beaty Czetö en ga in gesprek over jouw associatie met vrede. Bojoura Stolz tekent, Marleen Bos schrijft en zo ontstaat jóuw portret van vrede.

Als ambassadeur van de Vrede in Vlaardingen zocht kunstenaar Beaty Czetö contact met de initiatiefnemers van het eerder dit jaar gestarte Portretten van Vlaardingen. Vanaf de eerste editie reageren de deelnemers enthousiast. De gesprekken leveren prachtige, soms ontroerende, maar vooral eerlijke verhalen op. Voor Portretten van Vrede, de speciale editie tijdens de Vredesweek, zoomen de dames in op ieders persoonlijke associatie met vrede en liefde. Dit kan aan de hand van een voorwerp, een herinnering. een muziekstuk, een dichtregel. Het kan en mag van alles zijn. Bojoura tekent wat ze ziet en Marleen vangt met woorden de kern van het verhaal.


Luisteren met aandacht

De drie dames vinden elkaar in het ontmoeten van mensen, aandacht geven aan, luisteren naar elkaar en dit vastleggen in woord en beeld. Marleen: “De wereld wordt mooier als je elkaar echt ziet. Naar elkaar luisteren in plaats van oordelen. En als je elkaars verhalen kent zie je de mens tegenover je.” Beaty: “Dit project sluit als vanzelf aan bij de uitgangspunten en doelen van de Vredesweek. Een project waarbij kunst en mensen elkaar ontmoeten, is voor mij als kunstenaar en ambassadeur van de Vrede een passend en waardevolle aanvulling op het programma van de PAX Vredesweek.”


Kom je ook?

Data: zaterdag 15 september van 13 – 15 uur en woensdag 19 september van 14 – 16 uur
Locatie: atelier Beaty Czetö, Landstraat 49 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date