Pollerseizoen Westhavenkade weer begonnen

30-06-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het is bijna nostalgie, de tijd dat auto’s zich nog weleens ‘verslikten’ in de pollers die de Westhavenkade afsluiten bij de Dayer en het Liesveldviaduct. Maandelijks, soms wekelijks, werden de stoplichten over het hoofd gezien en scheurde een omhoog komende poller het oliecarter of de bodem van de auto die passeerde aan gort.

Die pollers gingen al langer niet meer voortdurend omhoog of omlaag, wat veel ongelukjes scheelde. Normaal gesproken was inrijden toegestaan van 6.00 tot 17.00 uur. Dat blijft zo van maandag tot en met vrijdag.

Met het terrasseizoen kunnen op zaterdag en zondag auto’s alleen de Westhavenplaats oprijden van 6.00 uur tot 12.00 uur. In het weekend is de Westhavenplaats dus na 12.00 uur tot de volgende ochtend 6.00 uur voor verkeer afgesloten. Deze maatregel is ingegaan afgelopen zaterdag 27 juni en geldt tot nader order.

Onlangs zijn de terrassen hier vergroot om bezoekers en personeel in deze coronatijd de ruimte te geven om (1,5 meter) afstand tot elkaar te houden. De terrassen liggen nu ook meer langs de Oude Haven. Terrasbezoekers en horecapersoneel lopen over een groter gebied heen en weer dan voorheen en steken het plein vaker over. Vandaar dat de pollers nu eerder omhoog staan.Gerelateerd